A ROOM WITH
A VIEW

Wat hebben een Trumpiaanse zakenman uit Little Rock, een verlegen jongen uit Irak en de courtisane uit de 16e eeuw gemeen?

Katrien van Beurden (actrice en artistiek leider van Theatre Hotel Courage) trok jarenlang de wereld rond met een tas maskers om het rauwe Commedia dell’Arte uit haar context te halen en een nieuw leven in te blazen. Zij herontdekte het rauwe Commedia waar zoveel misverstand over is: What the F is Commedia dell’Arte? Waar in Nederland slechts de grappen en de grollen overbleven, weten maar weinig mensen hoe de rauwe Commediaspelers in tijden van extremen het publiek betoverden en letterlijk speelden op leven en dood. Het Commedia waar vrouwen hun boezem toonden om publiek te trekken om vervolgens te vertellen over hun dromen, eenzaamheid en ambities in het leven.

Op deze avond deelt de internationale troupe van Theatre Hotel Courage hun passie en verhalen over de theatervorm waar hun zelfontwikkelde speelstijl op gebaseerd is: het rauwe Commedia dell’Arte. Op virtuoze wijze delen zij verhalen van spelers en mensen uit werelden waar diezelfde tijden van extremen nooit verdwenen zijn, maar juist in heropleving. Deze avond wordt verrijkt met een special guest uit West-Afrika, de live muzikanten zetten alles muzikaal op zijn kop en de spelers improviseren in hun eigen unieke – op leven en dood – stijl. Het belooft een virtuoze en poëtische madness te worden, waar de vindingrijkheid van het overleven in onze wereld én op de speelvloer het verbindende thema is

THC_web.jpg

CREDITS

Regie en muziekregie: Katrien van Beurden

Concept: Katrien van Beurden

Tekst en spel: Anne Fé de Boer, Sacha Muller, Thomas van Ouwerkerk (Nederland) Alaa Shehada,  Saber Shreim (Palestina), Nii Kwartelai Quartey (Ghana), Khadijeh Khanfari Poor (Iran), Joey Donnelly (Amerika), Chandana Sarma (India) Spel en tekst (repetitieperiode) Aqil Dahhan, Santino Slootweg

Muziekcompositie: Remy van Kesteren, Peter Vigh, Arend Bruijn

Muziek: Remy van Kesteren, Dominique Vleeshouwers, Pieter de Koe, Tobias Borsboom

Maskermaker: Den Durand

Regieassistent: Maria Martpay, Collins Seymah Smith

Dramaturgie: Dennis Molendijk

Productie: Anne Nuninga, Charlotte Pas

Publiciteit: Alles voor de Kunsten, Kernteam Courage

Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Kostuum: Nola Pistach

Fotografie: Omar Iman

Scenefotografie: Moon Saris

Verkoop: Alles voor de Kunsten (theaters), Katrien van Beurden (bijzondere locaties)

Met dank aan: Micaele Miranda
Producent: Moondocs

SPEELLIJST

8-11         Compagnietheater - Amsterdam  
9-11         Compagnietheater - Amsterdam 
10-11       Compagnietheater (première) - Amsterdam
11-11       Compagnietheater - Amsterdam
12-11       Compagnietheater - Amsterdam                              
23-11       Het Nationale Theater, Zaal3 - Den Haag 
24-11       Het Nationale Theater, Zaal3 - Den Haag 
25-11       Het Nationale Theater, Zaal3 - Den Haag   
28-11       COOL kunst en cultuur - Heerhugowaard
29-11       Hof 88 - Almelo 
30-11       Theater aan het vrijthof - Maastricht    
4-12         Vrijhof cultuur - Enschede
11-12       Compagnietheater - Amsterdam

*De voorstelling zal ook spelen op bijzondere locaties, zoals Hogere Hotelschool, Vrouwengevangenis Nieuwersluis, Voedselbank Leidschendam, Stayokay, sociale werkplaats, asielzoekerscentra, Buma Classical Convention en een bejaardentehuis voor ex-verslaafden.